FINALE: FELLESSTART MED SKIBYTTE I KNYKEN

Det ble en fartsfylt finaledag i de flotte løypene i Knyken, der både en eksisterende og en spådd kommende stjerne vant sine respektive fellesstarter.

Damene åpnet finaleballet i Knyken, og det ble et tett race helt til mål. Elena Rise Johnsen kom først over kneika inn på stadion, og som en reprise av sprinten i Aure dagen før holdt hun svenske Johanna Hagstöm bak seg til mållinjen var passert.


Bak disse var det Marte Skaanes som kriget til seg tredjeplassen, i tett kamp med Silje Theodorsen og Anne Kjersti Kalvå. Med tre pallplasseringer av fire mulige resulterte dette i andreplass i sammendraget for Skaanes.


Beste junior ble Maria Hartz Melling (Konnerud IL), som krysset mållinjen som nummer seks i fellesstarten.

 

Johannes Høstflot Klæbo låg godt plassert i feltet gjennom hele 20-kilometeren, og gjorde alt rett ved inngangen til oppløpet der han passerte Gjøran Tefre og gikk inn til klar seier. Også Erik Valnes spurtet ned Tefre, og høstet dermed 160 poeng til sammendraget.


Beste junior ble Aleksander Holmboe (Bærums verk og Hauger IF), som var nr 16 over mål i fellesstarten, bare seks sekunder bak vinner Klæbo.