INTERVJU MED PÅTROPPENDE SJEF DANIEL MYRMÆL HELGESTAD

Daniel forteller om sine erfaringer i jobben så langt og hvordan han ser på fremtiden for Toppidrettsveka

Daniel, nå er du tilbake i idretten. Ikke som utøver, men som arrangør. Hvordan har oppstarten vært?


Nå har jeg vært her i litt over to måneder og det har vært veldig hektisk, men også veldig givende. Det er godt å kjenne på at dette var det jeg trodde det skulle være. Det er jo en overgang å gå fra aktiv utøver, til privat næringsliv, og så tilbake til idretten igjen, men jeg har definitivt tatt riktig valg for meg. Som utøver tenker man ikke så mye på hva som står bak et arrangement, så jeg er ganske overveldet av detaljnivået som ligger i et arrangement som Toppidrettsveka. Sporten er bare en liten del av det hele. Det har vært fantastisk morsomt, og jeg ser frem mot fortsettelsen


Hva har du hatt mest med å gjøre så langt, og hva har vært mest krevende?


Jeg har hatt ansvar for det meste av løper logistikk og det som generelt har med sporten å gjøre. Sammen med Harald og alle lederne på Aure, Hitra og Knyken, så har jeg fått en innføring i det aller meste. Det har vært en stor trygghet å kunne «gå i læra» før jeg tar over ansvaret selv. Utfordringene er generelt at detaljnivået er så omfattende at det blir overveldende i starten. Jeg har brukbar kontroll på utøvere, sporten og sponsorarbeidet, men på selve logistikken rundt arrangementet har jeg mye å lære. Det har blitt mange timer på kontoret, men i denne jobben må man bare ta sommerferie i september.


Du har hatt lederverv innenfor store idrettsarrangement tidligere, og har vært aktiv selv. Hvordan bruker du de erfaringene nå?


Jeg har vært nestleder under NM i Granåsen og under Skitour 2020, og det har selvfølgelig vært veldig relevant i forhold til jobben i Toppidrettsveka. Da fikk jeg et innblikk i den andre siden av et arrangement, og ikke bare som utøver som jeg var tidligere. Jeg har spurt meg selv hvorfor jeg takket ja til disse vervene, men det var vel noe i meg som trakk meg tilbake til idretten. Å ta på seg såpass tunge frivillige verv kan være krevende når man står midt i det, men er så absolutt verdt det når man får bidra til noe som gleder så mange mennesker. Sånn sett var det god timing at Harald tilbudte meg jobben bare noen uker etter NM på ski.


Vil vi se noen store forandringer på Toppidrettsveka fremover, nå som du tar over sjefsrollen?


Grunnmuren skal bestå og jeg skal ikke gå inn å endre totalt kurs på noe som fungerer så godt. Toppidrettsveka står veldig sterkt og jeg har stor respekt for det som er bygd opp de siste 17 årene. Men er man ikke i utvikling så er man i avvikling som det heter så fint. Vi må som alle andre utvikle oss i takt med tiden, og det er vel noe av grunnen til at jeg er hentet inn også. I første omgang kommer vi til å ta inn flere breddearrangement, i tillegg til at det er et uttalt mål å få med skiskyting fra og med 2022. Vi har også et VM i 2025 så det blir viktig å være en sterk bidragsyter i oppbygningen mot det.


Hva kan du si om årets utgave av Toppidrettsveka? Det er jo et par endringer fra tidligere.


I år syns jeg vi har et godt sammensatt konkurranseprogram som tar vare på alle sine interesser. Vi starter med et tøft langløp på Hitra som kommer til å skille. Opp Brekka så dropper vi hele «transportstrekket» fra Aure sentrum og går kun bakken. Her får vi 3,2km med 7,5% stigning som vil ta 11-12 minutter. Det blir tette dueller på både stake- og skøytedistansen. Sprinten i Aure sentrum går i år i skøyting og løypa er den vi alle er kjent med fra tidligere. Finalen blir arrangert som fellesstart med skibytte i Knyken skisenter. En tøff finale som kommer til å sette store krav til kapasitet. Kan også nevne at sikkerheten er prioritet nummer 1, og dette ivaretar vi med deltakerbegrensninger og trege rulleski. Nivået kommer til å bli verdensklasse på alle distanser og vi begynner med løperslipp i løpet av juli.


Jeg vil benytte anledningen til å ønske alle involverte velkommen til årets Toppidrettsveka. Gleder meg til å treffe alle sammen☺️