KLÆBO OG APPELKVIST STENSETH VANT SPRINTEN I AURE

Framstod som solide fra prolog til finale. 

Ane Appelkvist Stenseth viste styrke gjennom alle heat i dagens sprint i Aure sentrum, og var også suveren i finalen mot Tiril Udnes Weng. Mathilde Myhrvold tok tredjeplassen, to år etter seieren i sin debut på samme arena.

 

Tiril har med sine to andreplasser etablert et solid tidsforsprang før lørdagens intervallstart i Granåsen, med 43 sekunder til gode på Helene Marie Fossesholm. Og med sine to tredjeplasser har faktisk Myhrvold sneket seg inn mellom de to, og har ni sekunder til gode på Fossesholm.

 

Johannes Høstflot Klæbo tok en forventet sprintseier. Semifinalen ble et skikkelig trønderoppgjør mellom Klæbo og Emil Iversen, der Iversen måtte si seg slått. I finalen ble Klæbo fulgt til døren av Erik Valnes. Iversen vant kampen om tredjeplassen.

 

Erik Valnes har, med den suverene seieren på Hitra og andreplass i sprinten, et solid forsprang før den avgjørende konkurransen. Klæbo og Iversen ligger hhv 57 og 66 sekunder bak, deretter er det ytterligere 30 sekund ned til en gruppering av løpere.

Så blir det spennende å se hvordan kortene er stokket etter 15 km i nyåpnede rulleskiløyper i Granåsen.

Vi ser med dette veldig frem til finalen i Trondheim lørdag fra kl 17:00.

 

 

Alle resultater:                        Elittiming.se/race/2020/tiv/

Foto fra Aure 21.08.2020:     www.flickr.com/photos/toppidrettsveka