PLANLEGGER TRYGG GJENNOMFØRING AV TOPPIDRETTSVEKA 2020

Toppidrettsveka er en av de største og viktigste sommerskikonkurransene i verden.

I løpet av de siste 15 årene har vi hatt besøk av verdenseliten i langrenn på små og store steder som Aure, Hitra, Orkdal, Kristiansund og Trondheim.

Lokalt næringsliv,idrettslagene og Toppidrettsveka har jobbet sammen under arrangementene for å skape verdier for hverandre og for lokalsamfunnet. NRK har sørget for spennende sendinger og høye seertall, som i sin tur har skapt positiv blest og økt oppmerksomhet rundt de ulike arrangørstedene.

Vi tror derfor det er viktigere enn noen gang at vi gjør det vi kan for å få gjennomført Toppidrettsveka, selv om det i år blir et litt annerledes arrangement enn vi i utgangspunktet hadde sett for oss.

Praktisk gjennomføring

Vi ønsker å gjennomføre Toppidrettsveka 2020 som planlagt  20.08 – 22.08, med en TV-sendt konkurranse på hver av stedene Aure, Hitra og Trondheim.

Konkurransene skal imøtekomme myndighetenes gjeldende råd og retningslinjer for denne typen arrangement. Av samme grunn organiserer vi konkurransene med intervallstarter på Hitra og i Trondheim. Sprinten på Aure vil bestå av prolog (intervallstart) og finaler. Finalene vil bli organisert iht. retningslinjer for smittevern.

Ingen internasjonal deltakelse

De største langrennsprofilene utenfor Norge kommer fra Sverige, Italia, USA, Frankrike og Russland. Med bakgrunn i reiserestriksjoner, faren for økt smitte og gjeldende karantenebestemmelser, har vi ingen mulighet til  å invitere internasjonale landslag og team  til årets arrangement.

Våre utenlandske ski-venner har fått melding om dette, og de har vist stor forståelse for beslutningen.

I samråd med Norges Skiforbund har vi blitt enig om at det kun er det norske damelandslaget,  det norske herrelandslaget (allround og sprint), Equinor rekrutt-landslag og regionlag Midt-Norge langrenn, som deltar. Det betyr at årets utgave av Toppidrettsveka blir en helnorsk batalje med alle de norske verdens-stjernene på startstrek.

Breddearrangement og juniorklasser avlyses

Vi har besluttet å avlyse alle breddearrangement for å begrense antall mennesker på arenaene. Dette betyr at supersprint for barn/unge og Kvilhaugen Opp i Trondheim avlyses. Dette gjelder også Opptur Brekka og Fillheia Opp på henholdsvis Aure og Hitra.

I tillegg utgår alle konkurranser i juniorklassene. Banketten på Royal Garden vil også bli avlyst.

Live NRK-sendinger og sosiale media

Vi ønsker ikke publikum inn på våre arenaer i 2020, med ett unntak. Det vil bli åpnet opp for noe publikum (max 200) under finalen i Granåsen lørdag 22.08. Vi kommer tilbake med detaljer rundt påmelding / bestilling av billetter i løpet av neste uke.

Publikum kan følge Toppidrettsveka live på NRK, og vi vil samtidig styrke vår aktivitet på sosiale media (Facebook, Instagram og Snapchat) slik at alle skal få med seg det som skjer foran og bak kamera.

Smittevern (Covid-19) og løpende vurdering

Vi understreker på det sterkeste at de lokale og nasjonale helsemyndigheters anbefalinger til enhver tid vil være retningsgivende for hvorvidt vi kan gjennomføre arrangementet, og i så fall på hvilken måte.

Sammen med lokale helsemyndigheter og våre samarbeidspartnere vil vi utvikle en smittevernplan for hele arrangementet, som vil være i tråd med nasjonale helsemyndigheters retningslinjer for arrangement.

Smittevernplanen skal ivareta løpere, trenere, frivillige og innleide funksjonærer, slik at alle skal føle seg trygt og godt ivaretatt, enten man er innleid funksjonær, frivillig eller langrennsløper.

Vi håper og tror at Toppidrettsveka vil bli et fantastisk arrangement også i 2020!