PRESSEMELDING - TV TALLENE ER KLARE

1,4 millioner TV-seere! Toppidrettsveka ble en braksuksess og vi kan presentere råsterke tall.

I Norge er det mange flotte rulleskiarrangement og fire av disse sendes på nasjonal TV (Blinkfestivalen, Oslo Skishow, Totenrullen og Toppidrettsveka).
August har vært en begivenhetsrik måned med mye sport på TV. OL, fotball, sykkelritt, sommerskiarrangement for å nevne noe. Toppidrettsveka med nærmere 1,4 mill. TV-seere totalt, ble sommerens klart mest sette rulleskiarrangement på TV. Ikke nok med det, så ble Toppidrettsveka sine sendinger fra langløpet på Hitra (369.00 i snitt) med blant annet Klæbo, Bjørgen og Northug på start, det tredje meste sette sportsprogrammet på alle kanaler hittil i august når vi legger til grunn tallene fra TNS Gallup. Knapt slått av sendingene fra bronsefinalen for håndballjentene (377.000 i snitt) og 1500 meter finalen i OL med Jacob Ingebrigtsen (454.000 i snitt).

 

Dette viser at langrenn står solid, når vi sammenligner oss med kanskje den største sportsbegivenheten i Norges historie med OL-gullet til Jacob Ingebrigtsen. At vi nå kan kvittere ut 2021 som «sommerski-vinner» på TV samt at vi kan måle oss med de aller største sportbegivenheter, er det en skikkelig fjær i hatten og en stor vitamininnsprøytning for alle oss som er involvert. Disse tallene er et resultat av den formidable innsatsen som legges ned av alle som er involvert. Nok en gang så vil vi rette en stor takk til de frivillige. 

 

Til neste år faser Toppidrettsveka inn skiskyting som en del av arrangementet og det vil tiltrekke både mer nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.

 

Ta kontakt for ytterligere informasjon:

Harald Fladseth

+47 97423542

 

Daniel Myrmæl Helgestad

+47 95021058