SMITTEVERN, PUBLIKUM OG UTENLANDSK DELTAKELSE TOPPIDRETTSVEKA 2021

Vi planlegger trygg gjennomføring av arrangementet i tillegg til konkurranser i verdensklasse.

Fjorårets utgave av Toppidrettsveka ble som vi husker en noe amputert utgave, men som et av få idrettsarrangement klarte vi å gjennomføre gode konkurranser og TV sendinger. Og det uten uten ett eneste tilfelle av smitte.

 

Det har aldri vært tvil om gjennomføringen av årets arrangement, men vi må som alle andre forholde oss til pandemien som fortsatt henger over oss.

 

Smittevern

 

Toppidrettsveka 2021 går som planlagt  19.08 – 21.08. Det blir konkurranser på Hitra, Aure og i Knyken. Alle konkurransene blir vist på NRK i beste sendetid. Program og sendetider her.

 

Konkurransene skal imøtekomme myndighetenes gjeldende råd og retningslinjer for denne typen arrangement. Ett av tiltakene som ble besluttet tidlig var å flytte finalen ut av Trondheim sentrum til Knyken skisenter i Orkland. Les mer om det her. Et element som er helt avgjørende for trygg og god gjennomføring er en smittevernplan som skal sørge for at det ikke er tvil om hvordan alle involverte skal forholde seg til smittevern. Planen er nå klar og godkjent av kommuneoverlegene i hhv. Hitra, Aure og Orkland. Vi ber om at alle som er involvert i Toppidrettsveka 2021 setter seg godt inn planen. Den finner dere her.

 

Internasjonal deltakelse

 

De største langrennsprofilene utenfor Norge kommer fra Sverige, Italia, USA, Frankrike og Russland. Med bakgrunn i reiserestriksjoner, faren for økt smitte og gjeldende karantenebestemmelser, har vi besluttet å holde internasjonal deltakelse på et minimum. Vi har i år deltakelse fra Norge,  Sverige,  Tsjekkia og Storbritannia (bosatt i Norge). Det er fri påmelding for norske utøvere, men vi tar forbehold om deltakerbegrensninger med tanke på sikkerhet og smittevern.

 

Breddearrangement og juniorklasser

 

I og med at vi flytter finalen ut av Trondheim sentrum betyr det at supersprint for barn/unge og Kvilhaugen Opp i Trondheim avlyses. Opptur Brekka og Fillheia Opp på henholdsvis Aure og Hitra blir gjennomført som planlagt. I tillegg skal vi arrangere Barnas mini-VM som er en av våre store satsinger inn mot VM i Trondheim i 2025. Påmelding og informasjon her.

 

Det blir juniorklasse på motbakkerennet Brekka Opp og i Knyken. Mer om dette og deltakerbegrensning her. Banketten på Royal Garden flyttes.

 

Publikum

 

Vi ønsker publikum velkommen på alle steder, men ber om at alle forholder seg til de retningslinjer som er satt. Alle med symptomer som dette skal IKKE delta som publikum:

  • Feber, hoste, forkjølelse eller tung pust siste uke.
  • Påvist koronasmitte.
  • Hatt nærkontakt med noen med smitte siste 10 dager.
  • Er i karantene eller venter på svar på koronatest.
  • 1 meter avstand er et absolutt krav

 

HITRA: Her er publikum velkommen til Fillan sentrum og til å stå langs løypa for å heie på utøverne.

ÅRVÅGSFJORDEN: Her kan publikum heie på utøverne langs løypa og på toppen av Brekka i oppmerket område.

AURE: Her vil det bli satt opp tribune hvor det er førstemann til mølla. Her er det også anledning til å være publikum i oppmerket område

KNYKEN: Her vil det bli satt opp to tribuner hvor det er førstemann til mølla. Her er det også anledning til å være publikum i oppmerket område langs løypa.

 

NB! Tilskuere langs løypene må sørge for å holde minimum 1 meters avstand til løperne.

 

Publikum kan også følge Toppidrettsveka live på NRK, og vi vil også streame konkurranene live på FaceBook. 

 

Vi er helt sikre på at Toppidrettsveka blir en fantastisk opplevelse for alle involverte! Velkommen skal dere være ☺️

 

Foto: Martin Riseth