STARTFELTET I TOPPIDRETTSVEKA NOE REDUSERT

Noen av de påmeldte elite- og rekruttløperne til Toppidrettsveka har meldt frafall.

Årsakene til frafallet er for høy treningsbelastning, forkjølelse og skader.

-       Vi er selvfølgelig lei oss for at noen av løperne ikke kan stille, men helse går foran alt i disse tider. Dette blir uansett en idrettsfest med det beste Norge har å by på av skiløpere, sier Harald Fladseth, leder i Toppidrettsveka. 

 

Disse stiller ikke:

1. Therese Johaugs treningsbelastning har i sommer vært for høy, og hun må ha en lettere treningsperiode for å få tilbake tilstrekkelig med overskudd. Hun har ikke respondert som forventet på treningsøktene de siste dagene, og har i samråd med trener og helseteam besluttet at hun ikke kan delta i rulleskirennene denne uka. Hun stiller følgelig heller ikke på kvinner elites treningssamling i Meråker i etterkant av TIV.

- Det blir nok «rart» for meg å ikke delta på Toppidrettsveka som jeg har konkurrert i så mange ganger og hatt stor glede av, sier Therese Johaug. - Men nå må jeg lytte til kroppen og justere belastningen så jeg kommer meg tilbake i normalt gjenge. 

 

2. Ragnhild Haga har i samråd med trenerne justert treningsbelastningen etter en sommer med høy belastning. Meråkersamlingen med kvinner elite kommer også for tidlig for Ragnhild. 

 

3. Heidi Weng er forkjølet. Hun er i bedring og forhåpentligvis i trening i løpet av en ukes tid. Det er foreløpig uavklart om og når Heidi eventuelt deltar på den kommende samlingen for kvinner elite i Meråker etter Toppidrettsveka. 

 

4. Maiken Caspersen Falla har fått en overbelastning i øvre del av ryggen som gjør at 20 km staking blir krevende. Hun hadde et ønske om å kunne gå fredag og lørdag, men reglementet tillater dessverre ikke dette. 

 

5. Sjur Røthe har siste uke ikke deltatt på menn elite allround sin samling i Steinkjer fordi han etter BLINK ikke har respondert slik man forventer på treningen og står derfor over Toppidrettsveka av samme grunn. 

 

6. Håvard Solås Taugbøl har en kranglete hofte. Han må trene med litt mindre belastning, og rennene kommer derfor på et dårlig tidspunkt for hans deltagelse. 

 

7. Marte Mæhlum Johansen er student i et skolemiljø som har fått påvist Covid-19-smitte. Hun er derfor satt i karantene og følges i denne sammenheng opp i tråd med helseteamets retningslinjer.

 

8. Ansgar Evensen har vært forkjølet og Toppidrettsveka kommer dessverre for tidlig for han.

 

9. Julie Myhre pådro seg en kink i nakken på et hurtighetsdrag og har blitt behandlet. Det er derfor for tidlig å starte Toppidrettsveka på torsdag. 


Spørsmål om utøverne rettes til

Gro Eide

Medieansvarlig Langrenn
Mobil: +47 900 29 009

E-post: gro.eide@skiforbundet.no 

 

Spørsmål om arrangementet rettes til
Harald Fladseth
Leder Toppidrettsveka
Mobil: +47 974 23 542
E-post: harald.fladseth@norwayevents.no